E-mail cím: info@randidoctor.hu

Telefon: 06-70-425-8818

Randi Doctor

Váraljay Gabriel
2011. november 5.

KARINTHY SZERINT A “FÉRFI ÉS NŐ. HOGY ÉRTHETNÉK MEG EGYMÁST? HISZ MIND A KETTŐ MÁST AKAR - A FÉRFI NŐT - A NŐ FÉRFIT.” AZ ISMERKEDÉS ÉS PÁRKAPCSOLATI PROBLÉMÁK ÚGY EGYIDŐSEK AZ EMBERISÉGGEL. A NEMEK KÖZTI KOMMUNIKÁCIÓ EGYESEKNEK GYEREKJÁTÉK, MÍG MÁSOKNAK AZ, HOGY MEGSZÓLÍTSANAK VALAKIT AZ ELLENKEZŐ NEMBŐL, SZINTE HALÁLFÉLELMET JELENT. LÁZÁR GERGELY RANDI DOKTOR SZERINT A HELYZET KRITIKUS, DE MINDENRE VAN GYÓGYÍR.

Randi Doctor

MENNYIRE ÉRTESZ EGYET A KLASSZIKUS KARINTHY IDÉZETTEL, MI SZERINT “FÉRFI ÉS NŐ. HOGY ÉRTHETNÉK MEG EGYMÁST? HISZ MIND A KETTŐ MÁST AKAR - A FÉRFI NŐT - A NŐ FÉRFIT.” ENNYIRE KÜLÖNBÖZŐEK LENNÉNK?

Ez egy érdekes kérdés. Annyiban egyetértek, ha nem lennének állandóan kérdéseink a párkereséssel, szerelemmel kapcsolatban, akkor a világ egyik legerősebb mozgatórugóját húznánk ki a helyéről. Az azonban egy más megközelítésbe helyezi a dolgot, hogy valaki a másik nemet élete létfontosságú elemeként látja e, vagy inkább habként a tortája tetején.

Hogyan lettél Randi Doctor? Honnan jött az ötlet?

Mikor felkerültem Budapestre, hogy folytassam az egyetemi tanulmányaim, szembesülnöm kellett vele, hogy rengeteg hiányosságom van az érzelmi életem területén, mert rövid időn belül darabokra estem szét, ami a magánéletemben mutatkozott meg a legerősebben. Mikor komoly önfejlesztés árán eljutottam egy olyan szintre, hogy elkezdtem jól érezni magam a bőrömben és természetessé vált az a dolog, hogy kapcsolatban vagyok nőkkel, észrevettem, hogy valójában nem csak én küzdöttem ezzel a problémával, hanem sok férfi és nő társam szintén hasonló cipőben jár. Közben szakirányú végzettséget is szereztem, majd úgy döntöttem, hogy átadom másoknak is azt, amit én tudok. Ehhez választottam a Randi Doctor nevet, amit elég kifejezőnek éreztem arra, hogy elmondjam lényegében az emberek önismeretét és önbizalmát fejlesztem, hogy képessé váljanak a boldog és kiegyensúlyozott szerelmi és szexuális életre, ahova a randizáson át vezet az út.

MIÉRT GONDOLOD, HOGY SZÜKSÉGE VAN A MAGYAR PIACNAK A SZOLGÁLTATÁSAIDRA? ENNYIRE BÉNÁK LENNÉNK A RANDIZÁSBAN? AZ OLASZOKRÓL PÉLDÁUL MINDENKI TUDJA, HOGY MINDEN NŐHÖZ VAN VALAMI BÓKJUK. SZERINTED EZ KULTÚRAFÜGGŐ, VAGY AZ EGÉSZ VILÁG BÉNA?

A bénázás helyett nagyobb hiányosságnak tartom, hogy sokan nem is tudják, hogy miért is randizgatnak egyáltalán. A bénázás szerintem szerethető, tudnék mesélni sztorikat.

A nyáron kitöltettem a hírlevélolvasóimmal egy kérdőívet, amiben azt kértem tőlük, hogy anonim módon értékeljék az elmúlt fél évben, hogy a tőlem kapott személyes segítség (már amennyiben éltek ilyennel), mennyire volt hasznos és mennyire érezték ennek során, hogy figyelek rájuk. Ezt negyvenhat ember meg is tette. Az eredmények nagyon pozitívak lettek, így komolyabb marketingtevékenységbe kezdtem, mert úgy éreztem megérett a szolgáltatás és a személyiségem is arra, hogy másoknak értéket tudjak vele adni. És ebből számomra nyilvánvalóvá vált az is, hogy komoly igény van arra, amit csinálok.

AZ ÚJ TRENDEK SZERINT ELÉGGÉ MEGZAVARODTAK A NEMEK ÉS AZ ŐKET JELLEMZŐ SZOKÁSOK. A KLASSZIKUS FORMA, MISZERINT EGY FÉRFINAK KELL KEZDEMÉ- NYEZNIE, NAPJAINKRA MÁR NEM TELJESEN IGAZ. A LÁNYOK SOK ESETBEN BÁTRABBAK ÉS ŐK KEZDEMÉNYEZNEK. ERRŐL MI A VÉ- LEMÉNYED?

Ezt a problémát én is sokszor tapasztalom, főleg, amikor férfiak azzal a kéréssel keresnek fel, hogy tanítsam meg őket ismerkedni. Vannak, akiknél már a kezdeményezés is problémát okoz, de néhány félresikerült csajozós kísérlet után a legtöbben belátják, hogy a munkát nem szövegek és technikák betanulásával kell kezdeni, hanem az alapvető tévhitek és kommunikációs módszerek megváltoztatásával.

MENNYIRE SZÁMÍT A KÜLSŐ? SOKAK SZERINT EZ A SIKER NYITJA. TE IS ÍGY LÁTOD?

Elsősorban az igényességet hangsúlyoznám, hiszen ezzel lényegében arról mutatunk képet, hogy tudunk e magunkról gondoskodni. Az meg, hogy kinek mi tetszik, valakinek a pap, másnak a papné.

AZT TUDJUK, HOGY EGYRE TÖBB HASONLÓ SZOLGÁLTATÁS VAN A PIACON. MIBEN KÜLÖNBÖZIK A RANDI DOCTOR A TÖBBI VERSENYTÁRSÁTÓL?

Egyrészt abban, hogy nőkkel is foglalkozom, mert úgy hiszem ők is megérdemlik azt, hogy az életüknek ezen területe fejlődjön. Másrészt, ha jól tudom, én vagyok ebben az ismerkedési és önismereti szolgáltatáságazatban az egyetlen, aki komoly szakmai hátteret épített maga köré, amit elengedhetetlennek tartok, hiszen a résztvevők egy személyiségfejlesztésben vesznek részt, amihez hozzáértés szükséges. Harmadrészt egyénileg foglalkozok mindenkivel, senkitől nem várom el, hogy kövessen egy standard módszert, hiszen, ahogy ő gondolkodik a dolgokról, az sosem lehet teljesen olyan, mint, ahogy én látom a világot. Én igyekszem a diákjaim saját világából kihozni a lehető legjobbat.

Melyek azok a hibák, amelyeket mi magyarok elkövetünk a randizások alkalmával? Miért gondolod, hogy te vagy az, aki tudja a megoldást?

Szerintem az, hogy nem merünk felelősséget vállalni azért, amit valójában szeretnénk. Nyilván mindennek megvannak a következményei. Ha valaki azért randizik, mert agyba-főbe szexelni akar, annak is van előnye, de hátránya is, mert az illető előbb-utóbb egyenlő lesz egy mechanikus biológiai gépezettel. De ha meri vállalni, ezt is megvalósíthatja. Ezért írtam, hogy teljes mértékben tiszteletben tartom minden diákom vágyát. Csupán felhívom a figyelmüket arra, hogy ezeknek milyen következményei lehetnek, és ami nem egyezik az értékrendemmel, azt nyilván nem támogatom, de nem is ítélem el. Mindenkinek megvan a saját tanulópénze, amit kifizet.

Azt tudom, hogy tudok egy olyan megoldást, ami a saját életemben működik és boldoggá tesz. Ezt is ki lehet próbálni.

© 2010-2018 Randi Doctor Team. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi szabályzat

Látvány és kivitelezés: Scarab Design Kreatív Stúdió logó