E-mail cím: info@randidoctor.hu

Telefon: 06-70-425-8818

Szavalj, hogy szaporodj!

Lázár Gergely
2011. szeptember 5.

Olvastam többféle önszuggesztiós technikát és rengeteg alkalommal csalódnom kellett ezek sikerében. Nem értettem sokáig, nálam miért nem működik az, hogy, ha leírom csak egyszerűen, hogy ilyen és ilyen vagyok, sikeres életem lesz és a többi.

Szavalj, hogy szaporodj!

Gondolkodtam rengeteget ezen a problémán, aztán arra jutottam, hogy a kutya ott van elásva, hogy a tudatalatti valójában azt tudja megjegyezni, amihez képes asszociációkat, képeket gyártani.

Tehát, ha leírom például, hogy sikeres vagyok a nőknél, ezt el lehet képzelni, lehet hozzá vizualizálni, de sokkal jobb megjelenítési lehetőséget is lehet választani, ami élénkebb képeket, fantáziákat, elemeket is képes bevésni a tudatalattiba.

Mit csinálnak a költők?

Tele vannak belső képekkel, majd ezeket az erős, intenzív és érzelmekkel telített belső képeket verbalizálják, rímekbe öntik, aztán leírják.

Én ennek pont az ellentettjét találtam ki.

Mi lenne, ha először rímekbe öntenénk azt, amit szeretnénk a tudatalattinkban megjeleníteni, úgyhogy az minél több érzéket, képet magában foglaljon, és így sokkal könnyebben meg tudnánk magunkban jeleníteni azt a belső képet, ami szeretnénk, hogy valóra váljon.

Mondok pár példát, amit jómagam találtam ki, lefekvés előtt mindig el szoktam szavalni ezeket a mondatokat:

Ahelyett, hogy jó pasinak tartanak a nők, lehetne azt mondani: "Bármerre is lépdelek, csinos csajhad méreget."

Sokkal erősebb önszuggesztiós ereje van az utóbbi mondatnak, hiszen a rímek már az összecsengésük miatt megragadnak a tudatalattinkban és különböző asszociációkat sokkal könnyebben fogunk hozzájuk társítani.

Sokáig féltem a közszerepléstől, aztán erre is írtam hasonló rímpárt.

Ahelyett, hogy azt mondtam volna, hogy a közszerepléseim sikeresek, azt szavaltam minden este: "Ha megjelenek a TV képernyőn, rengeteg pozitív érték jön."

És szinte megjelent előttem egy TV doboz, ahogy repkednek ki belőle a pozitív értékek.

Egy ideig paráztam a különböző vállalkozást felügyelő szervektől, pedig semmi olyat nem tettem, ami okot adhatott volna erre.

Így erre is találtam ki rímpárt: "Az APEH szeret, a kormány tisztel, én vagyok a vállalkozók kincse."

Ha tudsz zenélni, akár hangszerrel vagy énekkel is megtoldhatod ezeket a rímpárokat, sőt akár táncolhatsz rájuk és el is játszhatod őket, hogy minél több érzéket megragadjon.

Ha kitalálsz valami eredetit, akár velem is megoszthatod. :)

© 2010-2018 Randi Doctor Team. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi szabályzat

Látvány és kivitelezés: Scarab Design Kreatív Stúdió logó