E-mail cím: info@randidoctor.hu

Telefon: 06-70-425-8818

A jó szeretőt tovább ajánlják

Lázár Gergely
2011. szeptember 5.

A napokban a leveleimet olvasgattam az email fiókomban. Több marketing szakértő hírlevelére is fel vagyok iratkozva, az egyikőjük épp egy videót osztott meg velünk, amiben arról beszélt, hogy a jó szakemberek, cégek szájhagyomány útján is terjednek. Ennek örültem, mert már volt részem olyan megkeresésben, hogy idegen számról hívtak és egy névre hivatkozva (amit már ismertem) mutatkoztak be nekem és bízok benne, hogy lesz is még ilyen tapasztalatom.

A jó szeretőt tovább ajánlják

Történt velem néhány napja egy másik eset is. Elmentem az Árkád Bevásárlóközpontba, épp az étkező résznél sétáltam és megéheztem. Tele voltak az asztalok, úgyhogy megkérdeztem az egyiknél ülő nőket, várnak-e valakit. Mondták, hogy nem, így leültem.

Miközben ettem, épp arról beszélgettek, hogy van egy férfiismerősük, akinek skorpió a horoszkópja és mesélték róla az infokat, mert, hogy az egyikőjük éppen randizgatott a pasassal. Én csöndben ettem, úgy tettem mintha nem érdekelne, amiről beszélnek, de, ahogy meredtem magam elé, erősen hallgatóztam is. Kíváncsi voltam, hogyan beszélgetnek a nők egymás között egy pasiról, akivel épp találkozgatnak.

Ekkor ugrott be a hasonlat, amit a marketing tanácsadótól hallottam. Lényegében itt ugyanaz történik, mint, amikor valaki elad valamit a piacon. Terjednek a hírek.

Visszagondoltam két esetre, ami velem történt.

Az egyikben éppen egy hölggyel ismerkedtem, ez pár hónapja történt, már túl voltunk pár randin, jól alakultak a dolgok, mikor az egyik barátnőjétől kaptam egy teljesen ismeretlen levelet, melyben érdeklődött utánam, az iránt, amivel foglalkozok. Elég egyértelmű volt, hogy mire megy ki a játék, mire én szóltam a lánynak, akivel randiztam, elmondtam a történetet. A levelet író lány letagadta, hogy akart is volna bármit és magyarázatokat keresett a viselkedésére. Ebből egyértelmű volt, ha már meg kell magyaráznia, hogy mit csinál, akkor pont azért magyarázza meg, mert akart valamit. Ha nem akart volna semmit, nem lett volna mit megmagyarázni. Érdeklődött felőlem. Ez a történet jelezte nekem, hogy ha "minőségi" módon viselkedem egy nővel, akkor hamar hírem megy a barátnői körében is.

Volt egy másik eset is, ami már régebben történt velem, egy kevésbé sikeres randi sorozat után, igen kellemetlen élménnyel váltam el egy nőtől. Lényegében nem lett volna semmi probléma, ha szeretettel belátjuk, hogy nem illünk egymáshoz. A valóságban nem ez történt, mivel a lány hiúsági problémát csinált ebből, én pedig bunkó módon beszéltem vele és szerencsétlenül viselkedtem. Előfordulhat ilyen bárkivel, ha utána emberi módon legalább bocsánatot kérek tőle azért, amiben én hibáztam. Úgy voltam vele, hogy kit érdekel, mit érez.

A távozása körülbelül úgy nézett ki (ekkor láttuk egymást utoljára), hogy leborított egy pohár pezsgővel és dühösen a szemembe vágta, hogy "Én vagyok a legszerencsétlenebb pasas, akivel valaha is találkozott!"

Mivel ezelőtt az eset előtt, már nagyon sok ilyen élményem volt, így ebből sem igazán csináltam lelki problémát, az volt bennem, gondoljon, amit akar, kit érdekel, nem fogok tőle bocsánatot kérni.

Meg is lett az eredménye, mert nem sokkal ezután, ez a lány mindent megtett azért, hogy bosszút álljon rajtam. Nyilvánosan akart leégetni mások előtt, annak a cégnek a blogoldalán, ahol akkor dolgoztam. Egyértelmű volt számomra, hogy ő tette, mert a stílusa az írásnak teljes mértékben rá emlékeztetett.

A szerencsém az volt, hogy úgy lett beállítva az informatikai rendszer, hogy az nem jelenítette meg automatikusan a kommenteket, hanem mindegyik bejegyzést külön elő kellett moderálni és csak a moderátor elfogadása után került ki a hozzászólás. Ez körülbelül két éve történt.

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy vajon hány embernek, nőnek mondhatta el rólam azokat a jelzőket, például, hogy: Bunkó, idióta, szerencsétlen, kretén, béna, lúzer és még sorolhatnám..."

Ha egy bocsánatkérést megejtettem volna, ezt már meg lehetett volna előzni. Lehet, hogy akkor sem ad rólam elsőrangú vevői véleményt a barátnőinek, de valószínűleg annyival elintézi, hogy Hát nem úgy alakult, ahogy terveztük."

Ebben nyilván nem az a fontos, hogy megfeleljek az ő véleményének, hogy ő mit várt tőlem és azt nem megkapva, milyen véleményt alakított ki rólam, hanem az, hogy legalább emberi módon viselkedjek vele és megadjam neki az embernek kijáró tiszteletet.

De engem nem érdekeltek az érzései. Önző voltam vele. Képtelen voltam rá figyelni. Csak magammal voltam elfoglalva.

Így utólag visszagondolva, egy lánnyal való randizgatás során, nem csak egy egyszerű lehetőséget szúrhatunk el, ha ezt a tiszteletet megvonjuk, hanem sokkal nagyobb kárt is okozhatunk saját magunknak.

© 2010-2018 Randi Doctor Team. Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi szabályzat

Látvány és kivitelezés: Scarab Design Kreatív Stúdió logó